Med stor passion for materialer fra Danmarks natur

"Et af mine klareste barndomsminder er glæden ved at gå ud i haven omkring vores gård og

plukke friske blomster ind til stuerne"

Det er den følelse, der har fulgt blomsterdesigner Jette Vrængmose lige siden barndommen, og som til stadighed giver hende med lykkelige stunder.

Livet har ad mange omveje ført mig ind i blomsternes univers, og da jeg som ung skulle vælge livsrejse, kunne jeg ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at jeg en dag skulle dyrke min passion for blomster og naturen som andet end en hobby.

Heldigvis ved man aldrig, hvor livet fører én hen.

I dag fylder arbejdet med naturens materialer en stor del af mit liv.

 

Om mig

I mere end 20 år har jeg arbejdet professionelt med blomsterdesign. 

Jeg har altid været fascineret af det skulpturelle og spændende teknikker og ad kringlede veje har det ført mig til arbejdet med limteknik, som nu er min store passion.

Det at transformere et overset materiale til et objekt med et helt nyt liv giver mig hver gang en wow-følelse og en stor glæde over at skabe.

Mit arbejde med blomster startede med et 16-ugers binderikursus, da min stilling som oversætter blev nedlagt af det hollandske IT-firma, jeg arbejdede for.

Kreativiteten lå latent i mig og blomstrede med arbejdet med naturmaterialer, så snart blev det til freelance arbejde som blomsteransvarlig på Hindsgavl Slot og butik i Middelfart.

Helt fra starten holdt jeg blomsterbindingskurser og nød at dele min viden med andre kreative sjæle. Det at udvikle ideer og inspirere har altid været i centrum af mit virke, så da jeg efter en del år med blomsterbutik i Middelfart besluttede igen at gå nye veje, var det naturligt for mig at udbyde endnu flere kurser i blomsterbinding. 

Teknikker og det enkelte udtryk har altid været i centrum af mine blomsterdesigns. Naturens strukturer og mønstre er en stor inspirationskilde, og jeg elsker, hvordan jeg med enkelte elementer kan skabe botanisk kunst.

Kurser, bøger og tv

Siden 2019 har jeg specialiseret mig i limteknik og afholdt kurser og demonstrationer såvel i mine egne lokaler på kanten af Lillebælt som rundt omkring i hele Danmark hos private, foreninger og havekredse. 

Desuden har jeg deltaget i kunstudstillinger, dekoreret årets julebord på CLAY Keramikmuseum Danmark, udstillet på og udsmykket Nordens største kreative messe Kreative Dage i Fredericia og ikke mindst udgivet adskillige bøger bl.a. grundbogen om limteknik 'Limteknik - fra natur til uniqa'  og 'Jul med limteknik'.

For yderligere at dele ud af min viden udgiver jeg jævnligt videoer på youtube.com og deler gerne ud af mine ideer på de sociale medier. 

Venlig hilsen

 

Jette Vrængmose

Blomsterdesigner og indehaver af Uniqa

Instagram

Instagram

Facebook

YouTube